Sök
Alzheimerfonden

Digitala Alzheimerloppet 2022

Alzheimerloppet arrangeras av Alzheimerfonden för att samla in pengar till den viktiga forskningen. Varje form av pulshöjande aktivitet har visat sig kunna förebygga demenssjukdomar därför satsar Alzheimerfonden på motion och koordination för en bättre hälsa - hjärnhälsan.

Genom åren har Alzheimerloppet blivit ett etablerat lopp med ökat antal deltagare för varje år, därför har vi utvecklat Alzheimerloppet till att bli ett digitalt lopp för att ge möjlighet för fler människor att delta oberoende av var du bor.

Spring, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet, valfri sträcka, var du än befinner dig den 13 - 15 maj. Utför aktiviteten i din takt eller var med och tävla via appen RaceONE. Anmäl dig till loppet och läs mer på www.alzheimerloppet.se så sprider vi budskapet tillsammans om Alzheimers sjukdom och samlar därmed in pengar till den viktiga forskningen.

Vad är Alzheimerloppet?

Alzheimerloppet är ett motionslopp som anordnas av Alzheimerfonden. Det är ett sätt för alla att röra på sig och samtidigt göra en insats för forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå, springa, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden.