Sök
Familjens Jurist

Samboavtal med jurist

  • Skapa trygghet och få koll tillsammans med juridisk expertis hos Familjens Jurist
  • Från 2 990 kr

 

Ni kan med hjälp av våra jurister får hjälp med att skriva ett samboavtal. I samboavtalet kan ni bestämma att sambolagens regler om bodelning inte ska gälla i ert samboförhållande.

När ett samboförhållande upplöses genom separation eller dödsfall, har samborna eller den efterlevande sambon, möjlighet att begära bodelning. I bodelning mellan sambor ingår bostad och bohag, som har skaffats inför eller under samboförhållandet, för gemensamt bruk. Sådana tillgångar delas då som huvudregel lika mellan samborna, oavsett vilken av samborna som har köpt och betalat för bostaden eller bohaget.

Om ni som sambor vill undvika en sådan bodelning kan ni skriva ett samboavtal där ni, helt eller delvis, avtalar bort sambolagens regler om bodelning.

Ni kan enkelt skriva ett samboavtal i vår digitala tjänst. Vi har skapat juridiskt kvalitetssäkrade dokument som är både prisvärda och enkla att använda. När du skriver ett digitalt dokument via oss betalar du inte förrän i slutet av processen, vilket gör att du kan testa vår tjänst kostnadsfritt innan du bestämmer dig. Läs mer här.

I vår digitala tjänst börjar du med att skapa ett konto och betalar först för dokumentet när du har slutfört alla steg. Ditt avtal sparas sedan på ”Mina sidor”. Tänk på att det måste vara underskrivet för att vara juridiskt giltigt.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Familjens Jurists tjänster? Ring oss gärna! Vi finns tillgängliga vardagar kl. 8-17.

0770-339 939

Kontakta oss

Vill du veta mer om Familjens Jurists tjänster? Ring oss gärna! Vi finns tillgängliga vardagar kl. 8-17.

0770-339 939