Sök

Öka din bostads värde - helhetsintrycket får spekulanter att tycka om din bostad

SMH – Svenska Mäklarhuset går igenom vad du kan göra för att öka värdet på din bostad inför en försäljning.

Text: SMH – Svenska Mäklarhuset

Ett hett tips om du vill höja värdet på bostaden inför en försäljning är att se över det rum eller de detaljer som inte är omhändertagna. Om bostaden tex har vackra trägolv i alla rum utom ett, där det kanske ligger en plastmatta, kan det vara värt att ta sig an det rummet för att skapa ett bättre helhetsintryck. Skulle hela bostaden vara i sämre skick är tipset att inte bara renovera ett rum eller en del av bostaden, utan hela bostaden. Dock kan det ibland vara värt att renovera köket om det är dåligt planerat eller väldigt slitet.

Om du väljer att måla om i bostaden är det bra att även få upp saker på väggarna efteråt för att göra bostaden mer hemtrevlig och ombonad. Det är nämligen ett misstag många gör att man inte vill sätta upp saker på väggarna direkt efter man har målat om. Helt kala väggar ger inte alls samma härliga känsla till dina blivande spekulanter. Sätt gärna upp tavlor, placera sideboards och annat som tillför en fin känsla så att lägenheten känns färdig.  

Badrummet är det kanske viktigaste rummet som är relativt omständlig och kostsamt att renovera. Om du inte har ett renoverat badrum är det viktigt att du försöker få det så fräscht som möjligt. Det kan vara värt att sätta in glasdörrar vid duschen och se över inredningen. Med små medel kan man göra stor skillnad. Du vill undvika att spekulanter ska räkna på vad badrummet kostar att renovera i samband med att de ska lägga bud.

Prata och rådgör med din mäklare som kan hjälpa till och bedöma vad som är värt att göra och inte göra. Har du en villatomt är det värt att lägga lite tid på att beskära buskar och träd, klippa gräset och få till tomten så den känns ordentligt städad.

Det är helhetsintrycket som kommer få spekulanterna intresserade av din bostad, fler kommer komma på visning och fler kommer att delta i budgivningen. 

Vill du få gratis rådgivning om hur du kan öka värdet på din bostad? Kontakta en lokal mäklare på SMH – Svenska Mäklarhuset.