Sök
Juristförsäkring och juridisk rådgivning i hemförsäkringen samarbete med Folksam

Juridisk rådgivning SKPF

  • Juridik till fast lågt pris per månad
  • Juridisk hjälp i försäkringsform
  • Fri tillgång till digitala tjänster

Du som medlem i SKPF och har juridisk rådgivning i hemförsäkringen har fri tillgång till Familjens Jurists digitala tjänster för juridiska dokument samt möjlighet att boka 5 timmars juridisk rådgivning med en jurist. Om du vill få hjälp av en jurist kan du boka in ett telefon- eller videomöte.

Folksam erbjuder tillsammans med ett antal förbund och organisationer en försäkring som du kan använda för att få juridisk hjälp – juridisk rådgivning som del i hemförsäkringen. Vill du utnyttja den juridiska rådgivningen i din försäkring är det vi på Familjens Jurist som hjälper dig.

Gör så här för att använda din juridiska rådgivning:

  1. Logga in på Familjens Jurists Mina sidor och välj ”Använd försäkring”. Om du inte har ett konto behöver du första gången du loggar in fylla in dina kontaktuppgifter
  2. När du skickat en förfrågan om att använda försäkringen stämmer vi av med Folksam att du har en giltig försäkring
  3. När vi fått svar från Folksam uppdaterar vi dina Mina sidor med information om din försäkring. Du får ett mejl från oss när vi har uppdaterat din information
  4. Du kan nu använda Familjens Jurists digitala tjänster och boka tid med jurist

Hur använder du din försäkring på bästa sätt?

Vi har tagit fram två guider för dig som har juridisk rådgivning i hemförsäkringen med information om vad du kan använda försäkringen till och hur du får ut det mesta av dina timmar.

En av guiderna är för dig som använder dina timmar till att få hjälp med en bouppteckning eller ett arvskifte. Här hittar du guiden.

Den andra guiden är för all annan juridik som ingår och är mer generell. Den beskriver hur du använder dina timmar på bästa sätt. Här hittar du guiden.

Erbjudanden till dig som har juridisk rådgivning som en del i hemförsäkringen

Till dig som har juridisk rådgivning som en del i hemförsäkringen har vi samlat erbjudanden från våra samarbetspartners. Till exempel får du rabatt på förvaring av testamente hos Familjens Jurist, försäkringsinventering från Cynk eller om du ska planera en begravning har du rabatt hos Fonus. Här kan du hitta alla erbjudanden.