Sök
Skansen

Drop-in bröllop

Drop-in bröllop firar 10 år på Skansen! Välkomna att gifta er utomhus på en av Stockholms vackraste sommarplatser. Till er dag behöver ni ta med legitimation och hindersprövning – resten ordnar vi.

Sedan 2010 har Skansen arrangerat drop in-bröllop i juni. Under 2020 och 2021 var det uppehåll och därför markerar årets dag 10-årsjubileum! Den 11 juni äger årets kärleksfullaste dag rum på Skansen. Under Skansens drop in-bröllop hittar ni allt för att göra er dag extra minnesvärd med flera olika restauranger att äta och fika på, hjälp med hår, naglar och smink, vackra fotoplatser och stämningsfull livemusik. Kom uppklädda eller i favoritmysbyxorna, ensamma eller med hela släkten. Den här dagen är till för er och er kärlek till varandra!

Pris: 1500 kr/par

Tid: Den 11 juni 2022 är bröllopsentrén öppen kl 10–15 och vigslarna pågår till dess att alla är gifta.

Checklista inför bröllopet

För att kunna gifta er under drop in-bröllop på Skansen behöver ni ta med er:

  • Giltig legitimation
  • Giltig hindersprövning (2 papper)
  • Partnerskapsintyg vid registrerat partnerskap
  • Vid kyrklig vigsel behövs ett medlemsbevis som intygar att en av parterna är medlem i Svenska kyrkan. Medlemsbeviset kan erhållas från hemförsamlingen.

Så här går det till

  • I bröllopsentrén visar ni upp legitimation och hindersprövning (2 papper) samt en utfärdad vigselblankett från din hemförsamling om du ska gifta dig kyrkligt.
  • Alla bröllopspar får en nummerlapp med sitt unika nummer.
  • När ni har fått er nummerlapp är det dags att bege sig till vigselområdet som ligger på Tingsvallen bredvid Bollnästorget. Den lättaste vägen dit är via rulltrappan. Våra kövärdar som finns på plats hjälper gärna till om ni undrar över något.
  • Tänk på att ta det lugnt, det är ingen brådska – alla kommer att bli vigda!

Biljetter och entré

Bröllopskostnaden är 1500 kr/par, entré till Skansen ingår. Bröllopsentrén är öppen kl 10–15 och vigslarna pågår till dess att alla är gifta.

Du kan förköpa dina drop in-bröllopbiljetter för att snabbare komma igenom bröllopsentrén. Observera att alla bröllopspar ska passera in på Skansen via den uppmärkta bröllopsentrén i huvudentrén.

Exakt kl 15.00 stänger bröllopsentrén så kom i tid!

Bröllopsgäster passerar genom Skansens övriga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan har köpt förköpsbiljett.

Språk

Borgerliga vigslar kan genomföras på svenska, engelska, finska, tyska, persiska och franska.

Kyrkliga vigslar kan genomföras på svenska, engelska, franska, tyska, ungerska, italienska och spanska.