Sök
Familjens Jurist

Skuldebrev med jurist

  • Skapa trygghet och få koll tillsammans med juridisk expertis hos Familjens Jurist
  • Undvik osämja

En skuld uppkommer då du lånar pengar av någon eller om någon annan, helt eller delvis, betalar något som du blir ägare till. Till exempel om din make eller sambo betalar hela eller en större del av kontantinsatsen när ni köper ett hus eller en bostadsrätt som ni blir ägare till med hälften vardera.

Skulden finns där även om det inte finns något skriftligt skuldebrev men det är lätt att glömma bort exakt hur det var och det kan därför vara viktigt att i olika sammanhang, när en skuld uppstår, skriva ett skuldebrev. Det är då lättare att komma ihåg och kanske även i framtiden kunna bevisa hur det var när ni köpte huset eller bostadsrätten, eller när pengar lånades ut.

För det flesta situation kan du använda vår digitala tjänst där du snabbt och smidigt skriver ett skuldebrev själv. När du skriver ett digitalt dokument via oss så betalar du inte förrän i slutet av processen, vilket gör att du kan testa vår tjänst kostnadsfritt innan du bestämmer dig. Läs mer här. I vår digitala tjänst börjar du med att skapa ett konto och betalar först för dokumentet när du har slutfört alla steg. Ditt avtal sparas sedan på ”Mina sidor”. Tänk på att det måste vara underskrivet för att vara juridiskt giltigt.

Om du har lite mer komplicerade önskemål kan det vara bra att prata med en jurist.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Familjens Jurists tjänster? Ring oss gärna! Vi finns tillgängliga vardagar kl. 8-17.

0770-339 939

Kontakta oss

Vill du veta mer om Familjens Jurists tjänster? Ring oss gärna! Vi finns tillgängliga vardagar kl. 8-17.

0770-339 939