Sök

Så använder du din juristförsäkring (15 tim)

Du som har Juristförsäkring 15 timmar har fri tillgång till Familjens Jurists digitala tjänster för juridiska dokument samt möjlighet att boka 15 timmars juridisk rådgivning och hjälp med att skriva dokument med en jurist. I Familjens Jurists digitala tjänst kan du skapa de vanligaste juridiska dokumenten, så som testamente, framtidsfullmakt, samboavtal, äktenskapsförord, bodelningsavtal och skuldebrev.

I din försäkring ingår juridisk hjälp inom många områden. För att läsa om allt som ingår hittar du alla ansluta förbund och organisationer här. Där väljer du sen ditt förbund eller organisation för att läsa mer.

Juristförsäkring

1. Aktivera din försäkring

För att kunna använda din försäkring behöver du först logga in på Mina sidor på Familjens Jurist. När du har loggat in väljer du Använd försäkring. Om du inte har ett konto behöver du första gången du loggar in fylla in dina kontaktuppgifter. Familjens Jurist stämmer av med Folksam att du har en giltig försäkring och uppdaterar dina Mina sidor. Du kommer få ett mejl från Familjens Jurist när din information på Mina sidor har uppdaterats.

På Mina sidor hittar du sen länkar till mer läsning om vad som ingår, länkar till alla tjänster samt den kod du använder för att få fri tillgång till Familjens Jurists digitala tjänster.

2. Vill du skriva ett dokument i den digitala tjänsten?

I din försäkring ingår fri tillgång till att själv skapa juridiska dokument i Familjens Jurists digitala tjänst. I tjänsten kan du själv skriva till exempel ett testamente, en framtidsfullmakt eller en bouppteckning. Dokumenten passar de flesta situationer, men i vissa fall kan du behöva få hjälp av en jurist.

Med vår digitala tjänst kan du skriva dina dokumentet när som helst, när det passar dig. För att skriva ett dokument besvarar du ett antal frågor och fyller i uppgifter. Dokumentet är självinstruerande och du kan fylla i det på egen hand. När du är klar med ditt dokument laddar ner det, skriver ut och skriver under.

Om du redan vet vad för dokument du vill skriva kan du hitta alla dokument som du har tillgång till här.

Känner du dig osäker på vilket dokument du behöver kan du alltid börja med att göra vår digitala Livsbesiktning där du direkt kan få svar på vilka dokument du kan behöver utifrån din situation. Du kan också boka ett möte med en jurist. Då kan juristen ge dig rådgivning kring vilka dokument du behöver, och också bedöma vad och om du kan skriva dokumentet i Familjens Jurists digitala tjänster. Om du inte kan använda de digitala tjänsterna så hjälper juristen dig.

3. Digitala coachen - få hjälp med tekniken!

Vill du använda dig av våra digitala tjänster men har tekniska frågor? Då finns vår kostnadsfria digitala coach tillgänglig för att hjälpa dig med allt från frågor om mobilt BankID till utskrift av dokument. Du bokar en tid hos våra digitala coacher genom att ringa 0770-33 97 47.

4. Prata med en jurist

Du som har 15 timmars juridisk rådgivning har möjlighet att ta hjälp av en jurist för flera ärenden varje år. Ett dokument brukar ta ungefär 3–5 timmar att skriva, men i vissa fall så kan det ta längre tid att skriva dokumentet.

För att det ska bli så smidigt som möjligt för dig tänk igenom vad du behöver få hjälp med och vad du vill uppnå. Då kan du och juristen redan från start gå igenom vilka dokument som du behöver och juristen känner till din helhetssituation redan efter första mötet.

Förutom att få hjälp med dokument så kan du få rådgivning inom familjerätt, konsumenträtt och frågor om bostäder, exempelvis om det finns ett fel i en bostadsrätt som du har köpt, eller vill ha rådgivning inför en försäljning.

5. Erbjudanden till dig som har juristförsäkring

Till dig som har juristförsäkring har vi samlat erbjudanden från våra samarbetspartners. Till exempel får du rabatt på förvaring av testamente hos Familjens Jurist, försäkringsinventering från Cynk eller om du ska planera en begravning har du rabatt hos Fonus. Här kan du hitta alla erbjudanden.